el poble/ Història/

Gegants

Gegants de Navarcles

Gegants de Navarcles

Maria


Classe: Geganta
Any de construcció: 1981
Constructor: Manel Casserres (Solsona)
Alçada: 348 cm
Pes: 52 kg
Història: Donació a la colla per l'associació Aplec de Sant Jordi.
El seu nom prov√© de la patrona de Navarcles, Santa Maria. Representa una teixidora, en honor a la ind√ļstria t√®xtil del poble. En la seva ma dreta porta una filadora, i en l'esquerra un pom de flors. Ha variat de vestuari a llarg de la hist√≤ria, al 1981, al 1997 i al 2003.

Tinet


Classe: Gegant
Constructor: Manel Casserres (Solsona)
Alçada: 352 cm
Pes: 48 kg
Història: Donació a la colla per l'Ajuntament de Navarcles. El seu nom prové del patró del Navarcles, Sant Valentí. Representa un pagès que va a la vinya, en honor a les vinyes que antigament hi havien al poble. En la seva ma dreta porta un vermall o falçó. Ha variat de vestuari a llarg de la història, al 1981, al 1997 i al 2003.

Claudi


Classe: Gegantó
Any de construcció: 1997
Constructor: Toni Mujal (Cardona)
Alçada 250 cm
Pes: 25 kg
Història: Donació a la colla per l'Ajuntament de Navarcles. Representa el primer fotògraf que va haver-hi al poble. L'elecció d'aquest personatge com a gegantó va ser per part de la colla de Navarcles. Porta una càmera de fotos que 'fotografia'.

Boig


Classe: Gegant
Any de construcció: 1998
Constructor: Sendo (Sant Vicenç de Castellet)
Alçada: 310 cm
Pes: 40 kg
Història: Donació a la colla per l'associació Bot de Sant Valentí. El seu nom el van escollir la gent del Bot de Sant Valentí. Representa un monjo borratxo del monestir de Sant Benet.
Inicialment, el gegant era una bota de vi d'on sortia el cap del gegant. Degut al pes i les dificultats per transportar-lo, l'any 2000 es va modificar al seu estat actual. Les mans són de tipus 'manotes', i en una porta una creu. Al igual que el Claudi, també dispara aigua.

Joanet de la Creueta


Classe: Gapgrós
Any de construcció: 1988
Pes: 5 kg
Hist√≤ria: Donaci√≥ a la colla per l'associaci√≥ de ve√Įns de la Creueta. Representa un nen entremaliat del barri de la Creueta.


Gegant Maria Navarcles
Maria
Gegant Tinet Navarcles
Tinet
Gegant Claudi Navarcles
Claudi
Gegant Boig Navarcles
Boig

Web gegants de Navarcles